DIT DOET SUIKER ECHT VOOR JE HUID

HOE VOORKOM JE HUIDVEROUDERING DOOR GLYCATIE?Wil je nog een koekje bij de thee? Een toetje na het eten? We kunnen er met z’n allen maar moeilijk vanaf blijven… Dat een teveel aan suiker niet gezond is weten we meestal wel. Hoe kan het dan toch zo lastig zijn om deze suikers te laten staan?

We zijn verslaafd…
Suiker werkt op een bepaalde manier verslavend voor ons lichaam. Wanneer we suiker eten, gaat er een signaal af naar onze hersenen, waarbij het stofje dopamine wordt aangemaakt. Dit stofje zorgt voor een toename van het geluksgevoel. Je gelukkig voelen, dat wil iedereen wel, dus is het lichaam hierdoor nog gemotiveerder dit gevoel vast te houden door meer zoet te gaan eten. Gebruik je even geen suikers, krijgt je bloedsuikerspiegel een dip en enkel door opnieuw suiker te gebruiken kunnen we dit opvangen. Je lichaam hunkert ernaar en je kan het signaal van drang naar dat koekje of snoepje amper negeren. En voor je het weet is de hele snoepzak leeg!

Maar wist je dat suikers niet alleen in ‘zoete’ producten, zoals snoep en ijs, zitten? Het zit zelfs in producten waar we het helemaal niet verwachten… Bijvoorbeeld in sauzen, kant-en-klare maaltijden, zelfs in alle versies die beweren ‘gezond’ en ‘light’ te zijn. Die bloedsuikerspiegel schommelt dus de hele dag lekker door en vooral ’s avonds is het bijzonder moeilijk om de dag af te sluiten zonder een zoete beloning.

Wat doen suikers met je huid?
Van suiker krijg je rimpels. Dat is de harde waarheid! Maar hoe gaat dat dan in z’n werk?

Tijd voor een beetje theorie:
Verouderen is namelijk versuikeren. Suiker beschadigt het collageen in de huid enorm. Dit noemen we ‘Glycatie’. Glycatie is een proces waarbij suiker zich gaat binden aan eiwitten. Bij de binding van suikermoleculen aan eiwitstructuren ontstaan schadelijke stoffen, genaamd AGE’s, ook wel versuikerde eiwitten. Collageen en elastine zijn ook eiwitten en zorgen ervoor dat de huid soepel en jong blijft. Wanneer suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, zullen elastische vezels verharden, waardoor ons weefsel stijf en minder elastisch wordt. Het resultaat: steeds meer rimpels en een slapper wordende huid.

Helaas is dat nog niet alles: ben jij iemand die vaak last heeft van Acne? Het proces van glycatie veroorzaakt namelijk een overmaat aan cortisol, het stresshormoon. Dit zorgt ervoor dat je huid uit balans raakt en daarmee de huid verstoort, zodat Acne (letterlijk en figuurlijk) de kop op blijft steken. [lees verder onder de afbeelding]  

Hoe voorkom je huidveroudering door glycatie?
100% voorkomen van glycatie is helaas niet mogelijk. Suiker bevindt zich immers in heel veel producten, ook in gezonde producten zoals fruit. Het is daarom slim om de inname van suikerrijke producten te verminderen en je te houden aan de aanbevolen twee stuks fruit per dag. Fruit helemaal afschaffen hoeft niet; fruit zit namelijk ook boordevol antioxidanten, die de huidveroudering vertragen. De meeste antioxidanten vind je in rode druiven en blauwe bessen.

Daarom: afkicken!
Met een lagere en constante suikerspiegel word je gezonder oud, een constante suikerspiegel is de basis! Maar het hoeft morgen niet ineens allemaal anders. Dat is niet realistisch, je maakt je lichaam er niet blij mee en jezelf al helemaal niet. Maak iedere dag een verandering en je zult zien dat het dan op den duur vanzelf gaat. Doe je normaal twee schepjes suiker in de koffie, begin dan eens met één schepje, de week erop een half schepje en weer een week later laat je het helemaal weg.

Wil je meer tips over hoe je suiker kunt verminderen in je voedingspatroon? Doe dan mee aan de IK Foodchallenge! We geven je handvatten om op een leuke, inspirerende manier suiker uit je voedingspatroon te halen en leer alles over het opbouwen van een gezonde huid.

BOTUFIX+ serum en RELIFT+ 24H crème helpen ‘versuikering’ van je huid afremmen!
Naast gezonde voeding kun je de eerste tekenen van verslapping van de huid ook remmen met de juiste huidverzorgingsproducten. Heb je ooit eens nagedacht over het gebruik van botox? Niet meer nodig! De krachtige peptiden van het cosmeceutical Botufix+ 
serum zorgen voor een botox-achtige werking. Dit serum vermindert rimpels en fijne lijntjes en bestrijdt ouderdomsvlekken. En dat allemaal zonder dat er een naald aan te pas komt!

 Koop de Botufix+ en Relift+ hier:

Ook de zeer exclusieve 24H gezichtscrème Relift+ helpt het verouderingsproces te vertragen. Het vermindert rimpels, stimuleert de collageenaanmaak en remt de vorming van ouderdomsvlekken. Het resultaat: een jonge, elastische en stralende huid!

 

   

 
E-mailen
Bellen
Instagram